Wat heb je nodig voor een goede stream ?

  1. Zorg voor een goede verbinding met het internet. De kwaliteit van de live-stream staat of valt met de mogelijkheid om voldoende data te kunnen up- en downloaden. Een wifi-verbinding is bijna altijd een groot zorgenkind omdat ook de genodigden onvermijdelijk gebruik maken van de bandbreedte die voor de wifi is gereserveerd, waardoor de bandbreedte voor de stream bijna altijd te klein wordt. Bij een bekabelde verbinding vrij van fire-wall met een up- en downstream van 9mbps doen er zich normaal gezien geen problemen voor.
  2. Een aangename stream qua geluid vraagt een professionele aanpak die staat of valt met de keuze van type microfoons, audio-kaarten, audio regie …
  3. Een aangename stream moet kunnen rekenen op een kwaliteitsvol beeld dat daarenboven goed gekadreerd is en in een juiste scherpte-diepte verhouding wordt aangeboden.
  4. Het werken met verschillende camera’s zorgt voor een natuurlijke kijkstroom waarin de nodige accenten of details kunnen verwerkt worden.
  5. Indien gewenst kan ander beeldmateriaal zoals foto’s, filmpjes en/of ppt’s vermengd worden. Dit dient te gebeuren met grote zorg zodat het geheel voor de kijker niet chaotisch wordt , maar de stream een evenwichtig en aangenaam geheel blijft.